Hedevejen 33C, 5932 Humble

Broløkke Herregård

Eventyrligt, historisk og gennemrenoveret herregård beliggende i fantastiske naturskønne omgivelser med kort afstand til badestrand

Den historiske Broløkke Herregård er en af Danmarks flottest istandsatte herregårde - og man er ikke i tvivl om, at der er brugt mange timer på at bringe ejendommen tilbage til sin oprindelige stand, samt tilføjet alle de nyeste tekniske installationer, el, vvs og fjernvarme. Herregården emmer af fredfyldt landidyl, store smukke vidder og elegant herregårdskultur, der igennem århundreder har inspireret kunstmalere og forfattere. Her har H.C. Andersen, Paul Fischer og Karen Blixen fundet både kunstnerisk afsæt og åndeligt pusterum. På dette fantastiske sted har grever, baroner og kongelige festet, hyldet jagtens glæder, og ikke mindst slappet af fjernt fra storbyens larm og travlhed.

Her er tale om en imponerende hovedbygning, der sammen med Sneppehuset, Kavalérfløjen og tilstødende bygninger rummer 43 soveværelser, 24 badeværelser, 30 toiletter, en række hyggelige opholdsstuer, bibliotek, billiardstue, jagtkøkken med slyngelstue, stort håndbygget engelsk køkken udført i de bedste materialer og naturligvis større spisestuer, hvor der vil være plads til alle. Alle soveværelserne er indrettet med deres helt egen sjæl og æstetik. Til trods for ejendommens betragtelige størrelse, så føler man sig med det samme hjemme på Broløkke Herregård.

Til herregården hører et stort parkanlæg, der sandsynligvis går tilbage til 1758, og som bygningen antagelig er tegnet af Georg Dietrich Tschierske. Oprindeligt var der tale om et smukt, labyrintlignende, formfast barokt haveanlæg med flere niveauer. I dag kan man stadig ane formen på det gamle barokke anlæg med et smukt dobbelt allé forløb, som indgang til ejendommen.

Broløkke ligger kun 800 meter fra én af Danmarks bedste badestrande, er nabo til en golfklub og arealerne med de verdenskendte vilde heste ligger ganske nær. Den charmerende Bagenkop havn ligger også kun 5 minutters kørsel fra Broløkke.

Ejendommen indeholder samlet omkring 4.572 m2 blandet bolig og erhverv, hvortil kommer jordtilliggender på ca. 58ha fordelt på ca. 10ha omkring ejendommen og 48ha jord beliggende ca. 2 km nord for ejendommen, hvor man finder en af Danmarks bedste andejagter. Derudover er området rigt på råvildt og dåvildt.

Kulturarvsstyrelsen udpegede i 2010 en liste over de 10 mest spændende nyfredninger og restaureringsprojekter i landet. På den liste blev Herregården Broløkke kåret som landets tredjevæsentligste restaureringsprojekt. På Styrelsens hjemmeside kan man bl.a. læse: 'Herregården Broløkkes fredede hovedbygning består af en nordfløj fra 1758 og en øst fløj fra 1873. Broløkke har siden 2005 gennemgået omfattende istandsættelser både udvendigt og indvendigt. Senest er de malede interiører i 4 rum i øst fløjen restaureret. Træimitationen - ådringen - havde sin storhedstid fra midten af 1800-tallet til ca. 1920. Her er et glimrende eksempel på periodens stil.'

Med et samlet budget på over 65 mio. kr., godt hjulpet af Fonden Realdania, den tidligere Kulturarvsstyrelse, og Bentsen Fonden påbegyndtes istandsættelsen i 2005 og blev afsluttet i 2014 - en herregård tager den tid, en herregård tager, men resultatet er også blevet til en unik ejendom.

Nyeste

Ingen ejendomme passede til dine søgekriterier.