Hunderupvej 117, 5230 Odense M

Højloftet herskabsvilla på Hunderupvej med mulighed for tilkøb af ekstra grund i den parklignende have

Arkitekt Bent Helweg-Møller, der har sat sit præg på en del af Hunderupvej, fik i 1929 til opgave at tegne en passende bolig til grosserer Andersen i Odenses smukkeste og mest eftertragtede kvarter. Resultatet blev denne markante, hvide villa, der rummer de tidstypiske karaktertræk fra funktionalismen. Arkitekten er også anerkendt for sine æstetiske tilføjelser til de strenge, funktionalistiske forskrifter, så der er blevet plads til masser af små og større detaljer i bygningen. Disse arkitektoniske detaljer er bevaret her på matriklen, hvor man får store rum spredt ud over stueetagens og førstesalens 370 m2, plus en højloftet kælder på 204 m2 med gildesal eller måske fitnessrum plus viktualiekælder, vinrum med plads til 500 flasker og en del andre disponible rum med flere anvendelsesmuligheder, fx teenagerafdeling. Hele herligheden er placeret på en 1798 m2 sydvestvendt grund med sol hele dagen og mulighed for at tilkøbe den selvstændige matrikel på 1240 m2, så man får egen park. På grunden knejser et flot akacietræ og 100 år gamle bøgetræer, ligesom man kan se frem til æbletræer, hasselnød, rododendron, sommerfuglebuske og dronningebuske. Nyd udsigten til det fra den skønne havestue.

Stueetagen byder på tre meter og halvfems til loftet, sitting hall og mulighed for at dække op til 30 personer, så man kan afholde selskabelighed på sin eksklusive hjemmeadresse, ligesom familien kan fejre mærkedage i dejlige omgivelser med sildebensparket på gulvet, kæmpestore sprossede vinduespartier, fyldningsdøre og rosetter i loftet til moderne eller klassiske lysekroner. Her i alt tre stuer en-suite plus en vidunderlig udestue. Man kan også glæde sig over anretter-køkkenet som efter datidens standard ligger i forbindelse med det store køkken, hvor der er plads til spisebord. Der er endvidere nyt gæstetoilet i forbindelse med entreen og en bagindgang, hvor der er adgang til gårdspladsen og den store garage. Man har i det hele taget gjort meget ud af at bevare boligens oprindelighed; som et kuriosum også husets telefonsystem. Bemærk også den meget skønne egetræstrappe til første sal med mellemrepos og vinduesparti med originalt slebne vinduer. På førstesalen er der først en møblérbar repos, hvorefter man kan gå ind på et mægtigt soveværelse med altan og walk-in garderobe, hvor der er oprindelige skabe. Man får også spabadeværelse. Den store førstesal byder på yderligere tre dejlige værelser, toilet og et kammer.

Udsigten er fantastisk. Man kan se til Hunderupskoven, der ligger blot en kilometer fra grunden. Afstanden til Odense centrum er 1,2 kilometer, og der er kun 800 meter til Odense Å. Gymnasiet ligger lige om hjørnet. Man har således alle Odenses attraktioner inden for gåafstand, samtidig med at man bor i et fredeligt, attraktivt kvarter med sin egen atmosfære og identitet.

Nyeste

Ingen ejendomme passede til dine søgekriterier.