Eltangvej 61A, Eltang, 6000 Kolding

Smuk og æstetisk herregård i den skønneste natur med skov og jagt

Førsteklasses domicil i de skønneste naturomgivelser.

Eltanggaard er liebhaveri i ordets egentlige betydning. Altså et sted hvor livet leves godt. Vi er her helt oppe på det niveau, hvor der ikke er noget magen til. Det er et domicil, der appellerer til jer, som vil have en helt særlig bolig, som kun I har. Der ligger derfor ikke en hel række tilsvarende ejendomme på samme vej med samme udsigt. Dette er en ener til jer, der efterspørger ægte originalitet med historiske rødder, som I både kan relatere jer til og bygge videre på, så ejendommen gøres til en del af jeres eget liv og kendetegn; den kan medvirke i jeres egen fortælling om det aftryk, I ønsker at afsætte på verden.
I kan her leve som familie tæt forbundet til naturen. I er lige midt i den. Det giver ro i sindet og overblik til de beslutninger, der skal træffes. Udover at spille en positiv rolle for relationerne mellem familiens medlemmer, kan Eltanggaard også betyde en del for relationerne til jeres omgangskreds, herunder som repræsentation, da det er en ejendom, der har dybe historiske rødder, hvilket uvilkårligt gør indtryk på både dem, der bor på og besøger stedet. Har man først besøgt herregården, vil man i lang tid fremover, måske for altid, huske det som en særlig oplevelse. Det gør også indtryk, at ejendommen ikke blot er smuk og gammel, men i den grad bragt op til moderne og tidssvarende standard. Den er renoveret for over 10 millioner kroner. Så her hersker ikke blot nostalgi, men styr på tingene. Fortiden og nutiden er i den grad bragt i balance. Kan man sende et bedre signal om, hvem har magt over fremtiden?
Herlighedsværdien er tårnhøj. I kommer til at bo, og eventuelt arbejde, midt i kongeriget, så I hurtigt kan komme rundt til alle byer i landet og dermed holde jeres relationer varme, ligesom jeres gæster nemt kan aflægge jer besøg. I det daglige vil I nyde skoven, lyset, roen og dyrelivet. Her er en varieret artsrigdom, afvekslende vegetation og et skønt, kuperet terræn, som både er smukt at hvile øjnene på og livsbekræftende at bevæge sig rundt i. Også landsbymiljøet i Eltang med skole og godt naboskab er med til at skabe en base af nærvær og livskvalitet for børn og voksne.
Som nye ejere skal I ikke tænke på bygningsrenovering, men kan koncentrere jer om at udleve drømmene, uanset om I vil benytte hele det store boligareal til familien, eller om noget af det skal omdannes til erhverv. Der er mulighed for at udfolde sig med mange aktiviteter. Alene boligarealet er på 643 m2. Dertil kommer de mange ekstrabygninger og alle de muligheder, de kan finde anvendelse til.

HISTORIEN
Danmarkshistorien lever på Eltanggaard. Ejendommen kan føres tilbage til 1500-tallet. Her er fundet sølvtøj fra 1600-tallet fra den tid, hvor de sidste svenskekrige blev udkæmpet. Det fik på et tidspunkt datidens herskab til at nedgrave værdierne, for at de ikke skulle falde i fjendens hænder. Nogle af de fundne effekter er klassificeret som danefæ og opbevares på Nationalmuseet. Eltanggaards midterfløj er opført i 1787, og de to sidefløje kom til i 1890. Man fornemmer stadig fortidens storhed i den nye tidssvarende indretning. Der er plads til og mulighed for at skabe nye historier her på herregården.

BYNINGERNE
Hovedbygningen byder på 643 m2 toprenoveret bolig fra gulv til loft. Renoveringen er sket så gennemført og konsekvent, at det har resulteret i et energimærke B. Man finder næppe en bedre gennemført renovering af en privatejet, kulturhistorisk bygning i Danmark. Den nuværende ejer har sammen med kompetente og dedikerede fagfolk udskiftet alt bortset fra ydermurene og tag. Hele renoveringen er sket med respekt for bygningens egenart og historie. Den omfatter blandt andet forstærket fundament, nyt kloaksystem og nye el-installationer og vvs-installationer. Her er nyopmurede indervægge, robuste etageadskillelser, velisolerede vægge, netarmerede ydermure, Velfac-vinduer og smukke, tykke plankegulve skåret af det bedste fynske asketræ. Dertil kommer et højeffektivt jordvarmeanlæg, ligesom hele bygningen er forsynet med netværk i gigabyte-klassen. Bygningens tre fløje rummer 13 værelser og alle nødvendige faciliteter til beboelse og erhverv.

NATUREN
Naturens stille ro kan opleves her. Skov- og naturarealerne på cirka 40 hektar er karakteriseret af stor alsidighed og en spændende topografi, hvilket tilfører ejendommen et attraktivt særpræg og en særlig storhed. Herlighedsværdien er høj for naturelskeren, der kan se frem til rislende bække, småsøer, våde enge og spændende mosearealer. Det hele ligger i et kuperet terræn med vidtstrakte landskaber. Kombinationen af skov, naturarealer, vandområder, varieret terræn og marker har skabt ideelle forhold for den mangfoldige vildtbestand - og dermed også et grundlag for en fremragende jagt. Det er mildt og vildt på én gang.

TREKANTOMRÅDET
Trekantområdet er en storbyregion med over 200.000 job. Området har en historisk stærk position inden for industri. Fra 1800-tallet til i dag er Trekantområdet blevet formet af stærke industrier, der har været med til at skabe Danmarks velstand. Trekantområdet er også hele Danmarks trafikale knudepunkt. Her mødes landets øst-vestlige motorvejsakse E20 med den vitale nord-syd motorvej E45, der forbinder Danmark med resten af Europa. Området indeholder som produktionscentrum tusindvis af virksomheder, der producerer, afsætter og eksporterer på livet løs. I Trekantområdet står livet aldrig stille. Her forenes landsbyens charme, nærhed og natur med byernes mange muligheder. Her er rig mulighed for at bruge tiden på det, der giver allermest livskvalitet. Trekantområdets placering er helt unik, for uanset hvor man kommer fra, kan man på cirka to timer nå frem. Det betyder meget både privat og arbejdsmæssigt. Selv om man har det meste af landet som sit daglige interesseområde og virkefelt, kan man skabe balance mellem familieliv og arbejdsliv, når man slår sig ned her midt i landet. Hvis en eller flere af jer har planer om at arbejde i en anden virksomhed end jeres egen, er der eminente muligheder i Trekantområdet med mere end to hundrede tusinde arbejdspladser af alle typer inden for produktion, energi, design, leg og læring, ligesom kunsthåndværk og møbler har flere højborge i området. Det er lige her de største og mest innovative energiproducenter befinder sig med vindmøllefabrikanter, deres underleverandører og virksomheder, der arbejder med nye teknologier som power-to-X. Her er innovativt som bare pokker, så man har bedre muligheder for at skaffe sig et spændende job end de fleste andre steder i verden, hvis man vil gøre sig inden for bæredygtig udvikling, grøn omstilling, design og flere andre områder.

MULIGHEDERNE
Dette er mulighedernes ejendom. Den nære beliggenhed i den historiske, idylliske og velfungerende landsby Eltang er lige så ideel som beliggenheden i forhold til Kolding og det øvrige Trekantområde. Jeres nye domicil og liebhaverejendom befinder sig blot fem kilometer fra Kolding, så den hæderkronede herregård kan komme til at spille en ny og spændende rolle med jer som de innovative styrmænd. Den kommende ejer har mulighed for at overtage det selskab, der i øjeblikket ejer ejendommen.
Vi viser med glæde Eltanggaard frem til alle med en seriøs interesse, så ejendommen kan indtage en ny position og næste kapitel kan blive skrevet om ejendommens fortsat spændende virke.

Nyeste

Ingen ejendomme passede til dine søgekriterier.