Kragsbjergvej 95, 5230 Odense M

Modernistisk villakunst i Odense M nær Munkedammen

Det er et arkitekttegnet hus af høj herlighedsværdi og med alle de originale detaljer intakte, der her udbydes central i Odense. Stilen er modernistisk, og arkitekten bag er Erik Eriksen, der i arkitektkredse er meget anerkendt for sin sikre hånd. I vil først og fremmest opleve en helhed i huset med forskudte planer, de mest fantastiske lofter og en lyst til at opdage det ene rum efter det andet. Allerede udefra kan man se, at der er tale om et byggeri med helt særlige karaktertræk. Her falder de bornholmske granitsten i øjnene, og det samme gør hoveddørspartiet med det særligt slebne glas. Når I får kigget mere indgående på huset, vil I også opdage, at vinduerne er originale og udført i den type langsomt voksende træ, der bare bliver ved med at holde. Materialevalget er i det hele taget udsøgt, så det matcher de arkitektoniske linjer, så alt går op i en højere enhed. Det gælder alt fra de specielle gulvklinker til væggen ved pejsen, hvor der er et relief og bladguld. I vil også bemærke den geniale skabsvæg mellem køkken og spisestue, hvor nogle af skabene kan åbnes fra både den ene og anden side. Det medvirker til at skabe en særligt uforlignelig og sofistikeret rumfornemmelse. Planløsningen er original, spændende og med mange rum. Udover køkken og spisestue er her en opholdsstue med terrasseudgang, badeværelse og to værelser. Der er endnu et badeværelse og en lang række rum og værelser, der kan benyttes til flere formål, herunder et stort, som nuværende ejer bruger som atelier. Også carporten indgår som en integreret del af bygningsværket.

Haven er smukt anlagt af de nuværende ejere bortset fra det eventyrligt smukke og meget store magnoliatræ, der er helt fra husets opførelse. Det har sin egen ikoniske position i haven, som ellers er anlagt efter alle kunstens regler og i en zoneopdelt struktur med vægt på de rette proportioner og uendelige sanseoplevelser. Her er frodighed som få andre steder med ekstraordinært høje rosmarinbuske, stauder og kaprifolier, ligesom I får både lindetræer og egetræer. Opholdsstederne er atmosfærefyldte, så man nyder at være her med alle duftene og synsindtrykkene. Det er ikke en tilfældighed, at de to haveelskende ejere er henholdsvis kunstner og arkitekt, da æstetik og struktur er lige dominerende træk. Samtidig er det lykkedes at skabe en hyggelig sommerhusstemning i haven og en meget fin sammenhæng mellem ude og inde.

Beliggenheden er dejligt central i Odense M, så I kan gå og cykle til det meste i byen. I får adresse tæt på det rekreative grønne område Munkedammen, hvor det er skønt at gå ture. Rådhus, restauranter og butikker befinder sig i gåafstand, og hvis der er børn i husstanden, er her alt, hvad man skal bruge af pasningsmuligheder, skoler og gymnasium i nem og bekvem afstand. Der er i det hele taget så nem adgang til alle byens steder af både rekreativ og kulturel karakter, at det er mulighed for at bo og leve her uden bil. Afstanden til stationen er blot et par kilometer, så I kan cykle hertil fra huset, når I skal til andre byer.

Nyeste

Ingen ejendomme passede til dine søgekriterier.