Langelinie 57, 5230 Odense M

Herskabsvilla med fantastisk beliggenhed på Langelinie

Når man går og ser på villaer i Odenses skønne Hunderup-kvarter og funderer over, hvordan det er at kunne nyde udsigten fra den anden side af vinduerne, er det vanskeligt ikke at stoppe op her ved nummer 57, hvor den store velproportionerede hvide herskabsvilla på 324 m2 springer i øjnene.

Den står med selvfølgelig og nærmest majestætisk stolthed med sit sorte mansardtag, tre skorstene og de mange hvidmalede vinduer, som man ikke kan lade være med at tælle. Man kommer frem til, at der er ikke færre end 138 ruder mod gaden. Når man nu er så attraktiv for øjet, er det rart for dem, der sidder inde i stuerne, at ejendommen er trukket langt tilbage fra vejen, så man sidder uforstyrret. Det og meget mere har den berømte arkitekt Niels Jacobsen naturligvis tænkt nøje over, da han tegnede dette mesterværk af en villa, som blev opført i 1911 til direktøren af Brandts Klædefabrik.

Niels Jacobsen har tegnet flere andre af byens fine bygningsværker som for eksempel Odense Teater.

Indenfor er der masser af dejlige rum at tage i øjesyn fordelt på stueplan og førstesal plus en 176 m2 højloftet kælder med badeværelse, køkken og flere disponible rum blandt andet det tidligere pigeværelse fra den gang man havde tjenestefolk boende.

I stueplan er der 3,19 meter til loftet i de tre store og sammenhængende stuer. Fra spisestuen og gangen er der franske døre ind til dagligstuen og ud til den overdækkede terrasse. Der er originalt stuk og smukke rosetter i loftet, som der hører sig til, og som passer perfekt til de smukke, indbyggede snedkerreoler. De elegante parketgulve er ligeledes originale og man fornemmer nemt, hvordan der for cirka hundrede år siden blev svinget balkjoler, når det finere borgerskab blev inviteret til fest og dans her i villaen. Der er også et værelse og gæstetoilet i stueplan plus naturligvis et dejligt stort køkkenalrum for enden ad gangen med skabe.

Ovenpå er der værelser, og sikke nogen. Master bedroom er en hel afdeling med to altaner, soveværelse og et kæmpebadeværelse med det hele. Det byder på to håndvaske, lækkert badekar, bruseniche, siddebænk, sauna og altan med morgensol. Der ligger to børneværelser med badeværelse i mellem og helt modsat på den anden side af det tidligere linnedrum en egen afdeling med værelse og bad til måske en stor teenager.

Hvis nogen i familien er sportsinteresserede, er beliggenheden her tæt på OBs fodboldbaner og tennisanlægget en stor behagelighed. Det er også nemt at komme til åen, når man vil gå en tur i smukke omgivelser eller sætte en jolle ud og sejle en hyggetur. I kan også nemt gå eller cykle frem og tilbage til Odense centrum med butiksliv, kulturinstitutioner og spisesteder.

Nyeste

Ingen ejendomme passede til dine søgekriterier.