Alpehau 43, Nordskov, 5390 Martofte

Arkitekttegnet sommerhus i helårskvalitet ved Fyns Hoved

Superlækkert og arkitekttegnet fritidshus med stråtag og en atriumgård så dejlig og privat, at enhver vil elske at sidde her og nyde livet i læ fra vind og vejr, også udenfor højsæsonen. Ophavsmand til huset er arkitekt Leo Toftdahl, der fik det opført i 1966. Udover den oprindelige ejer har der kun været et andet ejerpar, som har sat en ære i at bevare den oprindelige stil. I stueetagen er det meste originalt og meget samvittighedsfuldt vedligeholdt, mens overetagen er ny fra 2020, og holdt i den originale stil, så man overhovedet ikke bemærker nogen arkitektonisk stilforskel. Renoveringen heroppe er sket med én-til-én genopbygning efter udskiftning af taget. Og for at understrege ønsket om at holde stilen intakt, er den originale brændeovn blevet geninstalleret efter renovering.

Førstesalen indeholder to værelser, hvoraf det ene har en tophyggelig og meget anvendelig hems med plads til, at flere børn kan sove her. I får også en stue med næsten tre en halv meter til loftet og derfra udgang til en altan med lang udsigt, så man kan skimte vandet, når der ikke er for mange blade på træerne mellem huset og havet. Der er i den nænsomme og i den grad respektfulde renovering også gjort plads til moderne bekvemmeligheder som vinkøleskab og espressomaskine, hvilket arkitekt Toftdahl næppe havde mulighed for at installere tilbage i tresserne. Han havde heller ikke forudset, hvor vidunderligt praktisk det er med udebruser, når man kommer hjem fra stranden eller en tur på sit paddle board, men vi er ganske sikre på, at han ville have betragtet det som en naturlig forbedring af hans originale hus, ligesom han ville have nikket anerkendende til installationen af varmepumpen i 2020, så man har et godt supplement til brændeovnen, ligesom man nemt kan holde huset sundt om vinteren. I stueplan får I udover stue med åbent køkken et badeværelse, et bryggers og en entré. Huset er møbleret i en stil, der matcher den gennemførte arkitektur, og det meste følger med i salget.

Udenfor kan I bortset fra den helt private solgård betragte grunden som jeres fælles område med de vilde dyr, der opholder sig her, når de synes. I vil derfor se meget til især fasaner og råvildt. På grunden kan I eventuelt opføre et shelter, hvis I ønsker at sove udenfor og mærke naturen endnu tættere på. Der er også rig mulighed for at observere fugle i området nær jeres hus, herunder nogle af de helt store og meget imponerende rovfugle som havørne, der holder til heromkring. Der findes derfor også deciderede udkigstårne, hvor man kan tage sin kikkert med op, når man vil zoome ind på fjerdragt, næb og flyvestil. Ellers kan I glæde jer til den korte afstand til vandet, hvor der er en skøn strand, som ikke på nogen måde er overrendt. Om morgenen kan I hente lunt morgenbrød i butikken nær naturcampingpladsen, som også forhandler varer fra områdets gårde, eller I kan cykle til den nærliggende havn med en spand på bagagebæreren til de friskfangede hummere, som fiskekutterne gerne sælger, når de lægger til kaj. I øvrigt ligger den meget skønne natur her ved Fyns Hoved og indbyder til lange, afslappende gåture og udflugter med jeres gæster, som også vil elske at komme her.

Nyeste

Ingen ejendomme passede til dine søgekriterier.