Assensvej 11, 5853 Ørbæk

Historisk ejendom i høj klasse og med egen park

Bo med stil på 430 m2 i en tidligere lægebolig, som doktor Ege lod opføre i 1897 i engelsk stil. Samtidig plantede han de træer, som nu er 16-17 meter høje og står flottere og mere majestætisk end nogensinde på den 5619 m2 store grund, der bedst kan karakteriseres som en park. Ejendommen fungerede som lægepraksis og -bolig lige frem til 2010, hvor de nuværende ejere renoverede den, så den kom til fremstå så autentisk som nogensinde, ligesom der blev foretaget en lang række forbedringer. Det er en ejendom, der udstråler klasse og stil. Og historisk bevidsthed.

Der er bevaret flere elementer fra oprindelsen, fx dørskilte, en personvægt og et stort skab, som har været brugt til medicin og andre remedier. I herskabsdelen af boligen har man også bibeholdt klokken, hvorfra man kunne hidkalde stuepigen. Og minsandten om her ikke også findes et hemmeligt rum med 60 centimeters loftshøjde, som under anden verdenskrig blev anvendt til at gemme frihedskæmpere og våben af vejen. Enkelte steder har det givet god mening at bevare de originale vinduer, andre steder er der sat nye ind i den oprindelige stil. Også hoveddøren er ny og i den rigtige stil. Det samme med terrazzofliserne på det ene badeværelse.

Den renoverede bolig byder på to etager med masser af dejlig plads. Første sal kunne være børnenes domæne. Her er fire værelser, badeværelse, sauna, stue og to altaner, den ene med dør fra stuen og den anden fra et af værelserne. I stueetagen kan man have voksenafdeling med stort soveværelse med karnap, walk-in garderobe og et værelse til kontor eller lignende. Der findes to badeværelser på etagen. Man får også store opholdsrum med spisestue, opholdsstue med pejs og køkkenalrum. Her er en herskabelig loftshøjde på den øvre side af tre meter. Tænk på, hvilken fest det bliver at møblere disse herlige, historiske og stilfulde kvalitetsrum med møbler og kunst. Og sikke nogle selskaber her kan holdes. Alene i pejsestuen er der plads til mindst 50 gæster.

Haven er udlagt som park med gamle, høje træer, der blev plantet i slutningen af 1800-tallet. Man vil blandt andet kunne opleve en af de tre første vandgraner i Danmark, der blev plantet lige her. I får et stort terrasseområde, der er overdækket og vender rigtigt i forhold til solen. Drivhuset er opført i professionel kvalitet. Der er bare masser af plads til at slå ud med armene på dette sted, hvor alle kan leve livet med hinanden og vennerne. Ovenikøbet kan I glæde jer til at bo i byen Ørbæk, som byder på slagter, bager og supermarked plus et bryggeri eller to. Skolen tilbyder undervisning fra 0. til 9. klasse. Byen har et godt udbud af sports- og kulturaktiviteter, og det tager blot 15 minutter at komme til Odense.

Der er mulighed for udstykning af selvstændig byggegrund.

Nyeste

Ingen ejendomme passede til dine søgekriterier.