Carsten Hauchs Vænge 5, 5230 Odense M

Arkitektonisk og designmæssig perle med fremragende beliggenhed

Huset er en pragtfuld patriciervilla fra 1924. Samtidig er det en toptjekket designdrøm anno 2020, der er beliggende på et stille, lukket vænge sammen med andre smukke, røde patriciervillaer i det bedste kvarter i Odense tæt på Fruens Bøge, Hunderupskoven og Sct. Knuds Gymnasium. Ejendommen indeholder 178 m2 bolig fordelt på stueplan og første sal plus et ca. 28 m2 stort og charmerende værelse, ej medtaget på BBR, på anden sal og en lækker kælder i beboelseskvalitet på 91 m2. I stueplan kan I se frem til en højloftet stue, køkkenalrum og franske døre til endn--u en stue eller et kontor. Førstesalen er helliget tre værelser, et badeværelse og et toilet. Der er toilet på tre af boligens fire etager.

Ejendommen er et mesterstykke i forstandig renovering baseret på uforbeholden kærlighed til det oprindelige og et skarpt blik for de løsninger, der vil bringe huset sikkert gennem sine næste mange årtier som attraktiv familievilla. Renoveringen af ejendommen er forestået af et designkyndigt ejerpar, der begge har investeret hjerteblod i at fremhæve og bevare husets originale udtryk. Som de næste ejere får I dermed mulighed for at bo med den originale patriciervillas charme, samtidig med at I får al den lækre funktionalitet, som en moderne familie kan drømme om. Her er et specialdesignet industrikøkken i den rå og lækre stil og badeværelser med italienske Boffi-armaturer suppleret med Vola. Vriderne i forsatsvinduerne er børstet stål, så det rå look spiller konstruktivt op til husets grundlæggende romantiske patricier-udtryk.

Designet i huset er gennemgående. Alle gulve er lakerede fyrretræsgulve fra 1924. Badeværelsernes originale terrazzogulve er nænsomt restaurerede. Kældergulvet er epoxylakeret flydecement, der står med et råt udtryk, samtidig med at det har reference til det originale cementgulv. Væggene er rettet op og står i skarp kontrast til husets finurlige detaljer. Vinduerne er de originale; bemærk det flydende glas. En dygtig tømrer har lavet forsatsruder i gammel stil med moderne energiglas, hvilket er en både energivenlig og holdbar løsning. Døre og håndtag er originale. Toiletter, håndvaske og badekar er designet af Philip Starck. I vil også bemærke det håndværksmæssige mesterværk af et trappeforløb, som løber fra kælder til kvist. Skorstenen fra første sal og ned til kælderen fungerer som skakt til snavsetøj.

Udenfor er forholdene lige så fantastiske og gennemførte som indenfor. Fra køkkenalrummet er der dobbeltdøre ud til en sydvendt og overdækket terrasse. Der er flere terrasser på den store grund, der minder om en mindre park. Man kan altid finde et sted med sol eller skygge, og her er masser at lade øjnene hvile på. Træerne er gamle og høje. Flere er fra husets opførelse og er tæt på 100 år, for eksempel den store troldhassel bagerst i haven. Detaljerne på udhuset er tegnet med inspiration fra spejderhytten i Fruens Bøge, der er bygget i samme periode som ejendommen. De to zinkspir på udhusets tag er antikke, franske kirkespir, og husets hoveddør er genskabt efter originaltegning af den oprindelige dør. Filigran-vinklerne i jern, der holder terrassetaget, er fra 1800-tallet og stammer fra Slagelse Banegård.

Nyeste

Ingen ejendomme passede til dine søgekriterier.