Hollufgårds Allé 12, Neder Holluf, 5220 Odense SØ

Fredet herregård til det ekstraordinære virksomhedsdomicil

Hvis jeres virksomhed er lidt ud over det sædvanlige, og I ønsker at tydeliggøre det i jeres valg af domicil, kan løsningen være denne helt vidunderlige og fredede herregård, der også kan prale med en god infrastrukturmæssig beliggenhed i Odense SØ. I kan råde over 916 m2 fordelt på stueetage, første sal og kælder med plads til blandt andet kontorer, kantine og møderum. Hovedbygningens herlighedsværdi er næsten ubeskrivelig høj. Den daterer sig helt tilbage til 1597, hvor den blev opført af den meget magtfulde Jørgen Marsvin, der er far til Ellen Marsvin, som blev svigermor til Christian den Fjerde, Danmarks længst siddende regent, og den karakter der om nogen har sat sit aftryk på tidlig dansk bygningskunst. Om kongen og hans arkitekter var direkte inspireret af Hollufgårds indtagende arkitektur, har vi ikke præcise efterretninger om, men byggestilen er i den samme nederlandske stil, som han brugte til en masse af sine kendte bygningsværker. Til gengæld ved vi med sikkerhed, at en anden konge, nemlig Frederik den Anden har besøgt Hollufgård med de tre kobberbelagte tårne og det smukke, solide murværk, der er opført af de sten, som blev overflødige, da den nærliggende Hjallese Kirke blev nedrevet.

Det var ganske vist bygherren af Hollufgård selv, som anmodede tronen om og fik tilladelse til at nedrive kirken for at skaffe byggematerialer i en passende god og brugbar kvalitet. Det var 1700-tallets måde at praktisere genbrugstanken. Og ingen har siden kunnet tage fra Hollufgård, at bygningsværket har været langtidsholdbart, og at det tager sig godt ud i landskabet. Stedet har efter Marsvin-familiens ejerskab og den tætte forbindelse til tronen været ejet af en lang række forskellige familier og senst af Landbrugsministeriet, Odense Kommune og nu Hollufgård A/S.

Anvendelserne af de eventyrlige bygninger har gennem historien været talrige, og det er de stadig, så de kan bruges af flere typer af virksomheder. Det kan være jer, der har international repræsentation og dermed får mulighed for at fremvise et stykke ægte dansk kulturhistorie, herunder hvordan I skaber jeres eget link til danmarkshistorien. Det kan være jer, der ønsker at stimulere medarbejderne til at blive mere kreative og langsigtede i de løsninger, de skal udvikle. Og det kan være jer, der vil benytte de naturskønne omgivelser til at skabe ro i sjælen hos medarbejdere, når de her får mulighed for at gå ture i det grønne, fordi I vil praktisere gående møder som alternativ til siddende kaffekagemøder. Det kan også være til jer, der har brug for en rask fægtekamp op og ned ad det helt fænomenale trappeforløb, der helt bevidst er designet med en bredde og snoning, som gør det ideelt til at holde sit sværd i den rette positur, både i op- og nedadgående trapperetning, så man altid er forberedt på at kunne bekæmpe en fjendeligt indstillet modpart. Ellers kan man forestille, at fantasien kan få frit løb med en tur op og ned ad denne vidunderlige vindeltrappe, der er opført i solide egesveller, der formentlig vil holde mindst lige så længe, som de allerede har ligget her, altså en fire-fem hundrede år.

Vi glæder os til at vise jer alle mulighederne på Hollufgård.

Nyeste

Ingen ejendomme passede til dine søgekriterier.