Østergyden 3A, Åstrup, 5600 Faaborg

Nakkebølle Gods udbydes med mulighed for tilkøb af 211 HA jord

Det exceptionelt smukke og kulturhistorisk værdifulde Nakkebølle Gods, der ligger ud til det sydfynske øhav, udbydes med 36,6 hektar jord. Godset har ligget her siden 1559, og har en forhistorie der går endnu flere århundreder tilbage i historien. Det har af indlysende årsager altid haft landets mest fremtrædende familier som sine ejere. Også i nyere tid, set med godsets øjne, har kultureliten haft et godt øje til stedet og elsket at frekventere det. Det gælder selv Danmarks nationaldigter, H.C. Andersen, der som 25-årig besøgte godset i 1830 sammen med andre betydningsfulde personligheder. Hvem ved om han her blev inspireret til et eller flere af sine berømte og geniale eventyr om svaner og ællinger og snedronninger. Det er også ganske vist, at der endnu senere i historien har boet flere berømte kunstnere som Dirch Passer i det meget charmerende gæstehus med stråtag, der er en selvstændig bolig med alle faciliteter. Man forstår alle dem, der gennem århundreder er blevet tiltrukket af godsets eventyrlige stemning og enestående dejlige arkitektur. Også Kulturarvsstyrelsen har i 2012 berømmet renoveringen af godsets portal og udnævnt den til at være en landets mest succesfulde renoveringer.

Godset har fantastisk mange skønne rum og er et sandt overflødighedshorn af arkitektoniske detaljer. De ligger som perler på en snor. Blandt andet er de flamske gobeliner fra 1700-tallet, der dækker alle væggene i den imponerende spisesal, enestående smukke og en attraktion, der skaber opmærksomhed blandt alle godsets gæster, uanset hvem de er, og hvilken verdensdel de kommer fra. Hovedbygningen er tiptop restaureret, og godsets øvrige bygninger, inklusive forvalterboligen med bindingsværk, gæsteboligen med stråtag og flere andre fremstår i pæn stand. Vi tøver ikke med at kalde godset for et stykke levende kulturhistorie, som både er fuld af referencer til de sidste mange århundreders danske magt- og kulturhistorie og gearet til at være et fantastisk levested i lige så mange år ud i fremtiden. Man kan her leve fredfyldt og samtidig benytte det til alverdens repræsentative formål og kulturudvekslende fremstød.

På den vidunderligt store grund, men alligevel reduceret i størrelse i forhold til tidligere, er der plads til at holde alle de husdyr, man synes. Der kunne især skabes smukke og idylliske forhold til hestehold, da her er et fint ridehus, ligesom det er muligt at lave store og dejlige folde lige op til stalden. Der findes stadig seks hestebokse, og der er naturligvis plads til endnu flere. Ved hestehold kan man få gavn af det kæmpestore netværk af ridestier i området, som samlet set er på intet mindre end 75 kilometer. Ellers kan man bare nyde de store vidder med grøn udsigt og nærheden til vandet ved Nakkebølle Fjord ud til det sydfynske øhav. Endvidere er der ved siden af stalden og ridehuset en bygning, som i dag benyttes som jagtstue plus en garage med plads til fire biler. Godset ligger med kort afstand til Faaborg, hvor også vores nationaldigter havde sin gang, da der ifølge ham selv boede en Rigmor, som han havde fattet en vis interesse for. Vi kan ikke love, at hendes smukke efterkommere stadig er her, men digteren havde givetvis ret i, at der er noget helt specielt over de vakre fruentimmere i det sydfynske. Der er i hvert fald en stærk karakter over områdets godser, med Nakkebølle som det forreste i feltet.

Se billedprospekt og video her

Nyeste

Ingen ejendomme passede til dine søgekriterier.